glazen keuken

Glas in je keuken of badkamer?

Op zoek naar een keuken of badkamer met stijlvolle uitstraling? Keuken meubels die hun glans nooit verliezen? Kies dan voor glas! Een glazen keuken of badkamer is namelijk niet alleen eenvoudig te onderhouden, maar ook stoot- en krasbestendig. Bovendien zorgt glas voor een ruimtelijke en luxe uitstraling. Glas lijkt vaak niet zo sterk als bijvoorbeeld kunststof of hout. Maar glas is wel veel sterker dan je denkt! Tegenwoordig wordt glas steeds vaker gebruikt in keukens en badkamers, omdat het een aantal voordelige eigenschappen heeft.

Verschillende voordelen van glas

  • Het heeft een moderne uitstraling en maakt de ruimte groter.
  • Je kunt makkelijk schoonmaken omdat er geen naden of hoekjes zijn waar vuil kan blijven hangen.
  • Glas is een goede isolator, dus er is minder kans op condensatie of vochtige plekken.
  • Onderhoudsvriendelijker dan je zou denken, glas is krasbestendig en blijft mooi glanzen.

Zoals bij alles, ook nadelen

  • Het kan duurder zijn dan een normale keuken.
  • Als je kinderen hebt, moet je extra oppassen met glaswerk en andere scherpe voorwerpen.

Glazen wanden in je keuken of badkamer?

Glazen wanden in de keuken of badkamer lijken steeds meer in trek te raken. Dit komt waarschijnlijk door de vele voordelen die glas met zich meebrengt. Zo geeft glas een moderne uitstraling aan je huis en maakt het de ruimte optisch groter. Ook is glas onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld een glimmend gepolijste tegelwand en blijft het langer mooi. Kortom, glas in de keuken of badkamer is een aanrader!

Is glas wel hittebestendig?

Ja, glas is hittebestendig. Dit komt omdat het materiaal uit siliciumdioxide bestaat dat bij hoge temperaturen niet reageert. Wel moet je erop letten dat glas niet in aanraking komt met open vuur of andere scherpe voorwerpen die het glas kunnen beschadigen. Als je toch glazen wanden wilt in de keuken of badkamer, zijn er speciale soorten glas (zogenaamd veiligheidsglas) die beter bestand zijn tegen eventuele schade.

Is glas niet gevoelig voor kalk?

Nee, glas is vaak gevoelig voor kalk. Kalkaanslag ontstaat door water dat te veel calcium of magnesium bevat. Wanneer dit water droogt, blijven de kalkdeeltjes achter op het glas. De professionele glashandel zal echter glas kunnen leveren dat minder gevoelig is voor kalkaanslag.

Hoe kan ik glas schoonmaken?

Glas schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Een doekje met water en een beetje allesreiniger is vaak al genoeg om het glas schoon te maken. Als er toch hardnekkige vlekken op het glas zitten, kan je gebruiken maken van azijn of citroensap. Gebruik hiervoor wel een zachte doek, want anders loop je het risico dat het glas gaat beschadigen. Tot slot, wanneer je klaar bent met schoonmaken, spoel het glas dan af met water om eventuele strepen of vlekken te voorkomen.

glazen badkamer

Nog steeds niet overtuigd van glazen wanden in huis?

Kortom, glas in de keuken of badkamer is een goede optie als je houdt van een moderne uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid! Weet wel dat glas iets duurder kan zijn dan andere materialen en er extra op moet letten met scherpe voorwerpen. Als je toch glazen wanden wilt in de keuken of badkamer, zijn er speciale soorten glas (zogenaamd veiligheidsglas) die beter bestand zijn tegen eventuele schade.

Contacteer ons

Actief in de sector en op zoek naar meer zichtbaarheid voor uw bedrijf? Neem contact op met ons en we bekijken samen hoe we u verder kunnen ondersteunen.