kapot raam herstellen

Glasbreuk laten herstellen?

Een glasbreuk kan ontstaan door allerlei oorzaken. Misschien heb je wel eens kapot glas gehad na een storm of is er iemand tegen je raam aan gelopen. Het is dan verstandig om dit kapot glas te laten herstellen door een professional. Een glashandel zal ervoor zorgen dat het kapot glas weggehaald wordt en dat er nieuw, veilig glas in de plek komt. Dit doen zij met speciale machines en gereedschappen, waardoor het klusje snel en goed gedaan wordt.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van glasbreuk?

Stormschade is helaas iets wat vaak voorkomt. Het kapot slaan van ruiten door takken of stenen is namelijk sneller gebeurd dan je denkt. Inbraakpogingen komen ook vaker voor dan je misschien denkt. Helaas hebben inbrekers steeds meer creatieve manieren bedacht om binnen te komen, waardoor kapotte ruiten een veelvoorkomend probleem zijn. Onoplettendheid is de laatste voorkomende oorzaak van glasbreuk en komt vaak voor bij kleine kinderen of huisdieren. Het is namelijk sneller gebeurd dan je denkt dat een raam kapot gaat als er tegenaan wordt gegooid of getrapt.

verzekering glasbreuk

Kan je aanspraak doen op je verzekering?

Dat is afhankelijk van je verzekering. Soms kun je aanspraak doen op de verzekering, maar soms zul je het kapotte glas moeten vergoeden uit eigen pocket. Het is daarom altijd goed om even na te vragen bij je verzekeraar of ze kosten voor kapot glas vergoeden. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je eventueel overstappen naar een andere verzekering als dat nodig is. Neem daarom altijd foto's van de schade en bewaar de kapotte ruiten. Zo heb je altijd bewijs voor de verzekering en kun je aantonen dat er sprake is van glasbreuk.

Een snelle herstelling

Een glashandel kan snel komen en het kapot glas weghalen, waardoor je woning weer veilig is. Kortom: kapot glas kan ontstaan door allerlei oorzaken, maar moet altijd hersteld worden door een professional. Zo weet je zeker dat het klusje goed gedaan wordt en kun je voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Heb je schade aan je ruit? Schakel dan direct een glashandel in!

raam herstellen

Contacteer ons

Actief in de sector en op zoek naar meer zichtbaarheid voor uw bedrijf? Neem contact op met ons en we bekijken samen hoe we u verder kunnen ondersteunen.