Stylish corridor with a large glass door

Glazen Deuren in Je Interieur: Tips en Advies

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe deuren voor je huis, kun je bijna niet om glazen deuren heen. Deze deuren zijn steeds populairder aan het worden, en dat is niet voor niets. Glazen deuren geven je interieur een moderne uitstraling en maken het lichtgevend. In dit artikel geven we je wat tips over het plaatsen van glazen deuren in je interieur.

Welk type glazen deur past bij jouw interieur?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welk type glazen deur je precies wilt. Er zijn namelijk verschillende soorten glazen deuren, zoals glazen binnendeuren en glazen schuifdeuren. Weet je nog niet precies wat je wilt? Misschien is het dan handig om eens naar een aantal voorbeelden te kijken. Op internet vind je talloze foto’s van huizen met prachtige glazen deuren.

glazen deur houten frame

Stalen frame rond je glazen deur?

Als je weet welk type glazen deur je wilt, kun je gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden. Zoals we al eerder zeiden, zijn er glazen binnendeuren en glazen schuifdeuren. Maar je hebt ook nog andere keuzes, zoals glazen deuren met een aluminium frame of glazen deuren met houten frames. Weet dat er onderscheid gemaakt wordt tussen staal of aluminium als kader. Deze keuze heeft een grote impact op de uiteindelijke kostprijs van jouw deur. Kies voor een type dat past bij jouw interieur en budget.

Waar moet je op letten bij het kopen van glazen deuren?

Als je glazen deuren gaat kopen, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Denk bijvoorbeeld goed na over waar je de deuren wilt plaatsen. Als je glazen binnendeuren wilt, moet je er rekening mee houden dat er voldoende licht naar binnen kan. Wil je graag een beetje privacy in huis? Kies dan voor getint glas of plaats een gordijn voor de deur.

Andere tips:

  • Zorg ervoor dat het glas goed geïsoleerd is, zodat je niet last krijgt van tocht.
  • Let ook op de afwerking van het glas. Kies bijvoorbeeld voor antislipglas als je kinderen hebt.
  • Houd rekening met onderhoud: sommige soorten glazen deuren vereisen meer onderhoud dan andere. Denk bijvoorbeeld aan houten frames die regelmatig gebeitst moeten worden.

Onderhoud van een glazen deur

Een glazen deur is niet moeilijk in onderhoud. Je moet het glas wel af en toe schoonmaken, maar dat is het wel zo’n beetje. Let wel op dat je gebruik maakt van de juiste cleaningproducten. Gebruik bijvoorbeeld nooit schuurmiddelen of andere agressieve producten, want daarmee kun je het glas beschadigen. Een onderhoudsvriendelijke coating is ook een mogelijkheid. Dit is een dun laagje dat op het glas aangebracht wordt en ervoor zorgt dat vuil en water makkelijker afglijden. Daarnaast passen glazen trapleuningen ook perfect bij elk interieur gezien je niet enkel verschillende soorten en stijlen glazen trapleuningen kan bestellen, ze vallen ook amper op. Wanneer jouw vetput vol is, moet je deze laten reinigen door een gespecialiseerde firma. Bel dus zeker een ruimer op die de vetput kan komen ruimen. De ruimer pompt het vet uit de vetput en kuist de vetput helemaal uit. Daarna brengt de firma het uitgepompte vet naar een vetverwerkingsbedrijf dat het vet op een ecologische en gezonde manier kan verwerken.

Wat is de prijs van een glazen deur?

De prijs van een glazen deur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type glas en het frame. Een glazen binnendeur met een houten frame is meestal wat duurder dan een aluminium frame. Het soort glas is ook bepalend voor de prijs. Getint glas is bijvoorbeeld wat duurder dan gewoon helderglas. Wil je graag advies over de aanschaf van nieuwe glazen deuren? Neem dan contact op met een specialist in jouw regio. Zij kunnen je helpen om de beste keuze te maken.

glazen binnendeur

Binnenkort een glazen deur in jouw interieur?

Kortom, er zijn talloze mogelijkheden als je glazen deuren in je interieur wilt gebruiken. We hopen dat we je wat inspiratie hebben kunnen geven met onze tips! Glazen deuren zijn een mooie toevoeging aan ieder huis. Kies een type dat past bij jouw interieur en budget, en let goed op de afwerking van het glas. Succes met het kiezen van nieuwe glazen deuren voor je huis!

Contacteer ons

Actief in de sector en op zoek naar meer zichtbaarheid voor uw bedrijf? Neem contact op met ons en we bekijken samen hoe we u verder kunnen ondersteunen.