glashandel

Het glas van je ramen vervangen

Het glas in je ramen vervangen is een investering die je huis warmte- en geluidisolatie oplevert. Door het glas te vervangen kun je de isolatiewaarde van je woning met wel 30% verbeteren! Daarnaast zorgt nieuw glas ook voor minder geluidshinder. In dit artikel vertellen we alles over het vervangen van glas in ramen, de voordelen en de prijzen.

Waarom zou je het glas van ramen vernieuwen?

et glas in je ramen vervangen is een investering die zichzelf terugverdient. Niet alleen bespaar je op de energiekosten, maar ook het comfort in huis neemt toe. Je woning wordt beter geïsoleerd en je hoeft minder last te hebben van geluidsoverlast van buitenaf. In plaats van direct je hele raam te vernieuwen kan je dus ook enkel het glas aanpassen. Naast de budgettaire overweging wordt dit vaak gedaan bij monumentale panden, waar het glas niet voldoet aan de eisen van isolatie, maar waarvan het kozijn intact moet blijven.

glas vervangen

Hoeveel kost het?

Er zijn verschillende soorten glas die je kan vervangen in ramen: enkel glas (of dubbel glas), HR++glas of isolatieglas. De prijzen hiervan lopen uiteen en liggen tussen de € 50,- tot € 250,- per m². Wanneer je kiest voor enkel glas ben je goedkoper uit, maar je woning is niet optimaal geïsoleerd. Bij het vervangen van glas in ramen voor isolatieglas of HR++glas bespaar je op de lange termijn aanzienlijk op de energiekosten. Voor een doorsnee huis zou je ongeveer € 3500,- tot € 7000,- kwijt zijn om glas te vervangen in alle ramen. Dit bedrag hangt af van verschillende factoren zoals: type raam, soort glas en het aantal m² glas dat moet worden vervangen. Vervanging van glas in ramen is een investering die je woning niet alleen comfortabeler, maar ook waardevoller maakt. Wanneer je glas vervangt in ramen voor isolatieglas of HR++glas bespaar je uiteindelijk aanzienlijk op de energiekosten. Voor advies over het vervangen van glas in ramen kun je terecht bij een glaszetter of raamfabrikant. Zij kunnen je helpen met het uitzoeken van geschikt glas en het maken van een offerte.

Wie kan ons hierbij helpen?

De glashandel zal je uitleggen welk glas het beste bij jouw situatie past. Aangezien glas vervanging een kostbare aangelegenheid is, moet je er zeker van zijn dat het glas dat je koopt goed past bij het kozijn en past in de sponning. Als je twijfelt over wat voor glas te kiezen of hoeveel glas je nodig hebt, raadpleeg dan een professional. Een glaszetter kan vaak snel en efficiënt helpen met het maken van een offerte op maat. Het heeft weinig zin met deze vraag bij een ramenfabrikant langs te gaan, want zij verkopen glas als onderdeel van een raam.

Workman adjusting window frames at home

Hoeveel glas heb je nodig?

Om te bepalen hoeveel glas je nodig hebt, moet je weten hoe groot de ramen in elke ruimte zijn. Als je niet weet hoeveel m² glas er in een ruimte is, kan een glaszetter dit snel voor je uitzoeken. Als je glas gaat vervangen in ramen, is het belangrijk om ook de sponning mee te nemen. De sponning is het kunststof of rubber dat rondom het glas zit en ervoor zorgt dat het glas in het kozijn blijft zitten. Het is aan te raden om de sponning bij elke glasvervanging te vervangen. Dit voorkomt problemen met lekkage en tocht later. Indien je ramen wil plaatsen moet je natuurlijk eveneens de keuze maken tussen PVC en houten ramen. Beiden soorten frames kun je met dubbele beglazing bestellen hoewel er natuurlijk heel wat meer onderhoud is aan houten ramen.

Contacteer ons

Actief in de sector en op zoek naar meer zichtbaarheid voor uw bedrijf? Neem contact op met ons en we bekijken samen hoe we u verder kunnen ondersteunen.